Dánsky hrniec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**500g póru, **olej **bravčové /kuracie.../mäsko/-ja som mala 7-8ks **250g šampiňónov **3 paradajky **smotana na varenie **100g tvrdého syra **korenie /soľ, vegeta, mletá červená paprika, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkoch...

očistený a pokrájaný pór varíme 10 minút v osolenej vode,
šampiňóny si taktiež nakrájame na plátky...
... uvarený pór necháme odkvapkať a poukladáme na dno zapekacej misy, kde sme predtým naliali olej
mäsko si okoreníme a prudko opečieme na oleji.... v recepte boli uvedené kotlety.... no hanbim sa aj priznať, pretože ja som doteraz kotlety v obchode vôbec nepýtala... neviem, aké je to mäso!!! Ja som dala karé a myslím, že hocaké mäsko tu môže ísť...
spolu s plátkami šampiňónov ich dáme na pórový základ
obložíme kolieskami /mesiačikami/ paradajky a prichutíme vegetou,
zalejeme smotanou
posypeme syrom
a dáme do rúry zapiecť. Keďže som mala ja zapekaciu misu obsadenú, dala som mäsko na plech a prikryla alobalom...
... takto to vyzeralo po 15-20 min. pečenia pod alobalom, ktorý som odobrala
a takéto som vytiahla z rúry po ďalších 15 min. dopekania. Dobrú chuť !