Rolada z mleteho masa alla Cordon bleu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibula, 1kg miesaneho mleteho masa (bravcove, hovadzie resp. ine), cervena sladka paprika, mlete cierne korenie, sol, 2 vajicka, 3 lyzice jemnej struhanky, 2 caj. lyzicky horcice, 1 caj. lyzicka suseneho oregana, 4 platky tvrdeho syra (napr. Gouda), platky sunky

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibulu si nasekame nadrobno. Mlete maso zmiesame s cibulou, celymi vajickami, struhankou, horcicou, osolime okorenime ciernym korenim a cervenou paprikou...
Dalej vid. obrazkovy postup.

Na prac. dosku si dame papier na pecenie, posypeme ho troska struhankou a rozvalkame nan masovu zmes do obdlznika (cca. 28x30 cm). Na maso dame syr s odstupom asi 2 cm od okrajov. Na syr rozlozime sunku.
Pomocou papiera na pecenie zrolujeme maso do rolady, otvorene okraje stlacime. Pecieme vo vyhriatej rure pri asi 200°C 50-60 min.
Podavame so zemiakovou kasou alebo miesanym zeleninovym salatom, alebo najlepsie s oboma :). Chuti dobre aj studena.