Glazovaná mrkva na mede - príloha k jedlám, aj ako šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mkva * maslo * med * soľ * mleté čierne korenie * petržlenová vňať na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborne sa hodí k jedlám podávanými s ryžou, mrkva na mede je sladká, fantastická, chutí výborne aj studená aj v šalátoch.

1. Očistenú mrkvu nakrájanú na polovice hoďte do trocha osolenej vriacej vody a 3-4 minúty ju varte na prudkom ohni,
2. a potom ju rýchlo zblanšírujte - pod ľadovou vodou ju nechajte úplne vychladnúť. Mrkva si zachová svoju farbu, šťavu a chrumkavosť.
3. Na panvici roztopte kúsok masla,
4. a prudko mrkvu osmahnite.
5. Potom mrkvu mierne osoľte,
6. ... okoreňte....
7. a zalejte lyžicou medu. Opekajte tak, aby sa všetka mrkva obalila v mede, potom bude glazovaná mrkva hotová. Jemne ju obracačkou pootáčajte, aby sa nepolámala a smažte ju v mede asi 1-2 minútky.
8. Minútová kúpačka v mede.
9. Glazovanú mrkvu ozdobte petržlenovou vňaťou a šalát, resp. príloha k jedlám je hotová.