Sójové rezance s čínskou zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balíček sójových rezancov, balíček mrazenej čínskej zeleniny, vegeta, 3-4 strúčiky cesnaku, 1/4 masla (alebo dve lyžice), sójová omáčka, worcestrová omáčka, 1/2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), pšeničné klíčky (alebo Solamyl na zahustenie)

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Sójové rezance nasypeme do misky, zalejeme 1/2 l vriacej vody, pridáme dve lyžičky vegety, lyžicu sójovej a lyžiču worcestrovej omáčky, premiešame a necháme postáť minimálne hodinu.
Na masle opražíme na tenké plátky pokrájaný cesnak, pridáme zmrazenú čínsku zeleninu (teraz som mala nejakú inú, najradšej mám zmes s tými tmavými hubami)
pridáme sójové rezance - celý obsah, aj s "nálevom"
za lyžicu-dve bieleho vína /alebo šampusu/, premiešame, ak treba, jemne dosolíme
zakryjeme a necháme podusiť aspoň 20 minút.
Keď už máme menej šťavy, pridáme lyžicu pšeničných klíčkov, necháme len chvíľku prevrieť a odstavíme. Alebo si miesto klíčkov zahustite lyžičkou Solamylu rozmiešaným v troške vody.
Podávame s ryžou, hranolkami. Výborne sa k tomu hodí kompót, zeleninový šalát. My sme mali mrkvový. No a kto nemá rád sóju, môže ju nahradiť kuracím, či bravčovým mäskom.
Mrkvový šalát: na dve veľké mrkvy dve lyžice cukru, dve lyžice citrónovej šťavy a 2-3 lyžice vody. Premiešam, nechám chvíľu postáť a potom ak treba, ešte dochutím. *Dobrú chuť*