Zimné raňajky z ovsených vločiek
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
rastlinný olej a trochu bravčovej masti ovsené vločky ľanové semienko - na 1 porciu aspoň 2 lyžičky kečup
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozor, je to bez mäsa! Zástancom tradičnej stravy ako aj fanatikom zdravej výživy vstup zakázaný!!!
Na panvicu alebo do inej vhodnej nádoby nalejeme cca 1 dl oleja na osobu. Ak to chceme mať sýtejšie alebo Vám ostala na panvici masť zo včerajších hrianok, nebojíme sa trocha masti.
Do teplého oleja nasypeme 2 - 3 PL ovsených vločiek a necháme ich kúpať. Miešame, o minútku vypneme plyn (odstavíme z ohňa). Nie je cieľom vločky upražiť. Majú byť len poriadne zohriate a nasiaknuté tukom.
Na zlepšenie výživovej hodnoty (nenasýtené mastné kyseliny) a zlepšenie vylučovania pridáme už na tanieri čerstvo namleté ľanové senienka. Kto sa bojí, že to bude zle chutiť, príde o pôžitok a mastné kyseliny.
Ochutnáme. Netreba ani soliť, však? Ak máte radi kečup, nebojte sa ho v miernom množstve pridať.
Včerajšie hrianky s kečupom a cesnakom chutili skvele, podobne ako langoše (mám na mysli čerstvé domáce) - a dnešné raňajky sa nemusia červenať!