Pohánka ,,italiano,,
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pohánka, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, cukina, sušené paradajky, kečup, bazalka, paprika sladká aj mierne pálivá, soľ, vegeta, korenie mleté
POSTUP PŘÍPRAVY
Pohánku si uvaríme v osolenej vode ( ja si uvarím vždy väčšie množstvo a potom pripravím na viacero spôsobov, na obed a na večeru, prípadne na druhý deň).............. .
Cukinu si pokrájame na menšie kocky a opražíme na oleji. Netrvá to dlho, chutnejšie sú chrumkavé.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na tenké kolieska (aby sa nám nepripálil).
Pridáme papriku a podlejeme troškou vody. (Paprika sa nesmie pripáliť, zhorkla by..)
Okoreníme, osolíme a pridáme bazalku, vegetu podľa chuti a kečupu toľko aby sme mali trošku hustejšiu omáčku.
Na záver pridáme nakrájané sušené paradajky a uvarenú pohánku.
Je to výborné!!! ......a receptík vznikol vlastne náhodou, keď manžel prešiel na bezlepkovú stravu a chcel niečo na spôsob špagiet.....
Želám dobrú chuť!