Knedľa
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 2 komentáre
sona O. (Sonki) ID 7143, mimibazar.sk/sonki (9.12.2014, 19:44)
ďakujem

ODPOVEDAŤ
sona O. (Sonki) ID 7143, mimibazar.sk/sonki (8.12.2014, 23:02)
a recept by sa nenašiel?

ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (9.12.2014, 17:01)
Ked ja robím kysnuté cesto od oka - 400g hrubej múky, 400g polohrubej múky, dve kávové lyžičky soli, 30g droždia, troška cukru, cca 400-500ml teplej vody. do misky dám soľ, múku. do 2dl vody dám troška cukru, pomrvím droždie a nechám rozpustiť, bez miešania, potom to vylejem k múke + zvyšná voda a vypracujem troška tuhšie cesto ako polotuhé / píšem ako tatar, ale cesto nesmie byť mäkké, lebo potom knedle rozkysnú do šírky a nebudú pekné vysoké/. nechám vykysnúť, rozdelím na 4 časti, každú ešte prehnetiem a potom vyšúľam na valček dlhý cca 20cm. nechám podkysnúť asi 15 minút a dám variť do vody na 15 minút, prikryté, bez obracania. uvarenú knedle vyberiem, popichám špajlou a potriem olejom. s tou vodou si nie som veľmi istá - v jednom pohári vody si rozpustím droždie, potom prilejem druhý, tak asi to môže byť 4-5 deci. ale ak nemáte "strach" z kysnutého cesta, nemal by to pre vás byť problém, odhadnúť m

ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (9.12.2014, 17:02)
odhadnúť množstvo vody. tak dúfam, že ak sa odhodláte robiť knedle podľa mňa, tak sa vám dobre vydaria. (F)

ODPOVEDAŤ