| Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (1.1.1970, 1:00) | Jarmilka, mozem poprosit receptik, presne krok za krokom ako to robite ? ...mne to pripada naozaj super napad ....dakujem
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (1.1.1970, 1:00) |
Na dve porcie: cca 350 g strúhaného syra, 1 celé vajce, strúhanka, maslo, tuk - ja dávam masť na vymazanie zapekacích misiek. Misky si vymastíme maslom a dobre vysypeme strúhankou. Nastrúhaný syr si zmiešame s vajíčkom, podľa chuti sa môže pridať čierne korenie a nejaké bylinky a rozdelíme do pripravených misiek. Trošku som to popritláčala vidličkou http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=696125 . Jemne som posypala strúhankou a uložila tenulinké plátky masla http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=696124. Misky som dala na plech na pečenie a do plechu som naliala vodu, ktorá siahala asi do polovice misiek a v rúre na 200 st. C som "piekla" asi 20 minút. A toto je výsledok http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=696123Originál recept ale nie je môj, len som si tento trochu upravila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=992 . Želám dobrú chuť
ODPOVEDAŤ |
| | | Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (1.1.1970, 1:00) |
Jarmilka, dakujem, urcite vyskusam
ODPOVEDAŤ |
| | | | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (1.1.1970, 1:00) |
Daj potom vedieť, či chutilo
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (23.5.2010, 14:39) |
Jarmilka, tak som to vyskusala som nadsena ... ja som skusala tiez ten povodny recept, ale je to uz trosku o niecom inom ako je klasicky vyprazany syr, tento postup je uplne perfektny... iny uz robit nebudem Chcem sa len opytat, co by sa stalo, keby som ho nedala do nadobky s vodou? ci si neskusala ...pecies ho cely cas odkryty alebo najprv zakryty a potom odkryty.... no ja som bola velmi spokojna, bolo to naozaj chutne ako normalny vyprazany syr bez mastnoty a kopu riadu
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (23.5.2010, 20:12) |
Danka, tak to som rada, že chutil. Mne sa ten pôvodný zdá veľmi sýty a potom ja šunku a ani žiadne salámy nejem, a ani nič vyprážané, tak som si to preto takto upravila. Myslím, že keby sa pieklo bez vody, tak by sa to veľmi spieklo a vysušilo. A pečiem to celý čas odokryté. Tiež syr už nerobím ináč.
na pôvodný príspevok už bolo v tomto vlákne 5x odpovedané |
|