Zajac na cesnaku
![](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/10/080714/09/j6290.jpg)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zajac,2 PL masti,4 guločky čierneho korenia,4 strúčiky cesnaku,drvená rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
a šup na obrázky
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22028.jpg) |
Rúru dáme rozohriať na 200 stupňov.Zajaca poriadne opláchneme,osolíme a dáme do pekáča. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22029.jpg) |
Potrieme ho lyžicou masti a druhú vložíme do zajaca spolu s dvoma olúpanými strúčikamu cesnaku a guločkami čierneho korenia. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22030.jpg) |
Podlejeme studenou vodou.....stačí polovica hrnčeka a zajaca obsypeme drvenou rascou a soľou. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22031.jpg) |
Pekáč prikryjeme druhým,rovnako velkým pekáčom,alebo použijeme alobal a natesno ním nádobu uzavrieme. . |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22033.jpg) |
Po polhodine pečenia zajaca prelejeme výpekom,opať prikryjeme,teplotu v rúre znížime o 20 stupňov a pečieme ďalšiu polhodinu. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22032.jpg) |
2 zvyšné strúčiky cesnaku si rozotrieme so soľou. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22034.jpg) |
Cesnakovou pastou potrieme zajaca a dopečieme ďalšiu-3 polhodinu. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22035.jpg) |
ocesnakovaný zajac |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22036.jpg) |
Posledných 15 minút pekáč odkryjeme a už len dopekáme,kým zajac nemá peknú farbu. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22037.jpg) |
Výsledok nášho snaženia. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/080714/09/k22038.jpg) |
My to jeme so zemiakmi,kyslou kapustou.Hodia sa aj zemiakové knedle. |