
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8.morčacích alebo kuracích rezňou,olej,200geidamu,250mlkyslej smotany,3.vajcia,hladká múka,strúhanka,väčšia hlávka cesnaku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Rezne naklepeme trochu hrubšie,na okrajoch narežeme,osolíme,okoreníme a natrieme roztlačeným cesnakom.Do hlbšej sklenenej nádoby dáme na dno olej,pripravený rezeň,potrieme ho olejom a naň další rezeň.Postup opakujeme.Prikryté dáme do chladu odležať.V miske rozšľaháme vajíčka,pridáme najemno postrúhaný syr a smotanu.Dobre vymiešame.Pred prípravou rezne najprv obalíme v múke,potom v syrovej zmesi a napokon v strúhanke.Rezne vyprážame na oleji.Hotové rezne podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi.Dobrú chuť.