Paradajková omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 ks paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 sladkokyslé uhorky 2 klinčeky kúsok škorice cukor citrónová šťava soľ olej 250 ml zeleninového vývaru 1 KL maizeny petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

ku cestovinkám.
postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme.
Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna.

Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou.

Ozdoba petržlenová vňať.