
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 300g masla, 300g jemnej horkej čokolady, 5 vajec, 5 PL praškového cukru, štipka soli, 150g hladkej muky, pol KL kypriaceho prašku, kakaový prášok na posypanie Krém: 400ml smotany na šľahanie, 400g horkomliečnej čokoladovej polevy, 30g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme cesto:
1.Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a posypeme kakaom.Do hrnca dame maslo a na nízkej teplote pomaly rozpustíme.Pridáme nahrubo posekanu čokoladu,premiešame s maslom a necháme roztopiť.
2.V miske vyšľahame do penista vajcia s cukrom a so štipkou soli.Pridáme preosiatu muku s kypriacim praškom a postupne zapracujeme vlažnú maslovo-čokoladovu masu.
3.Čokoladové cesto prelejeme do formy a povrch uhladíme.Vložíme do vyhratej rúry a na teplote 160/140 stupnov pečieme 35až 45 minut.Po upečení necháme korpus vo forme asi 15 minut chladnuť,potom ho opatrne vyklopíme na kuchynsku mriežku.
Pripravíme krém:
4.Smotanu nalejeme do hrnca a na nízkej teplote zohrejeme.Pridáme pokrájanu čokoladovú polevu a v teplej smotane ju pomaly roztopíme.Čokoladovú smotanu odstavíme a rozdelíme na dve polovice.Do jednej pridame maslo a rozmiešame.
Korpus necháme na noc odstáť. Aj obidva kremy odložíme na noc do chladničky.
5.Na druhý deň korpus prerežeme na dva diely.Čokoladov smotanu bez masla vyšľahame dotuha, natrieme na spodný plat cesta a prikryjeme horným plátom.
Čokoladovú smotanu s maslom mierne zohrejeme - len tak , aby bola tekutá a celý korpus ňou zvonku natrieme.
Tortu odložíme aspoň na dve hodiny do chladu.