JABLKOVO - KAKAOVÝ KOLÁČ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 250g práškového cukru, 2 celé vajcia, 100ml oleja, štipka soli, 2PL kakaa, (1PL rumu), 250ml mlieka, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 350g (3-4) jabĺk .......
POLEVA: 150g práškového cukru, 50g masla, 2PL horúcej vody, 2PL kakaa, (1PL rumu) ....
NA POSYPANIE: 3-4PL posekaných orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

... je podobný vzhľadovo kakaovému koláčiku ktorý robievam, len chuťovo viac šťavnatejší. Tento som robila prvýkrát a môžem doporučiť.

Všetky vyššie uvedené suroviny na cesto rozmiešame varechou v hlbokej miske.
Nakoniec pridáme nahrubo postrúhané jablká ...
... a dobre vypracujeme.
Cesto rozotrieme na vymastený, vysypaný plech a v rozohriatel rúre pri strednej teplote pečieme cca 40 minút. Necháme vychladnúť.
V nádobe na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme cukor, horúcu vodu, kakao a prípadne rum. Nevaríme - vymiešame!
Tento krém potom rozotrieme na vychladnuté cesto ...
... a posypeme posekanými orechami (môžu byť aj opražené).
Ak vydržíme, necháme chvýľu stuhnúť a nakrájame.