Štafetky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

suroviny na 1 plát : 160 g bielkov ( teraz mi to vychádzalo zo 4 vajíčiek, veľ. M ) 100 g kryštálového cukru 45 g hladkej múky špeciál 45 g pomletých nesolených arašidov 20 g práškového cukru na posypanie cesta/ krém : 0,5 l mlieka, 60 g krémového prášku Zlatý klas, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 200 g cukru, 250-300 g masla, na ochutenie mletá káva a rum čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka primiešame pomleté arašidy a múku.
Hmotu rozotrieme na papier, na veľký plech, posypeme práškovým cukrom. Pečieme pri 200°C do svetlohneda. Postup zopakujeme, upečieme 3 pláty.
Krém : z mlieka, krémového prášku, vanilky a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Prichutíme rumom a kávovou usadeninou.
Ponatierame pláty a zaťažíme. Krájeme na obdľžničky a máčame do čokoládovej polevy.