Čokoládová nepečená torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 liter šľahačkovej smotany, 200 g tmavej čokolády (na varenie, alebo hocijaká iná), 200 g bielej čokolády, 2 väčšie balíky piškót (240g), 1 zlatý klas, 2 hrnce

POSTUP PŘÍPRAVY

Do každého z hrncov vlejeme 500 ml šľahačkovej smotany, dáme variť. Čokoládu polámeme na menšie kúsky a dáme do hrncov. Bielu do jedného a tmavú do druhého. Necháme roztopiť pri nízkej teplote, keď sa čokoláda roztopí, odoberieme z každého hrnca cca 2 -3 PL do misky a rozmiešame v každej 1/2 zlatého klasu. Vlejeme opäť do hrncov, necháme za stáleho miešania prevrieť a odstavíme z ohňa.

Kým sa bude čokoláda topiť, vyložíme si väčšiu misku alebo tortovú formu alobalom a na dno poukladáme piškóty. Teraz začneme vrstviť čokoládu na piškóty. Ja som robila takto: piškóty, biela čokoláda, piškóty, tmavá čokoláda, piškóty, biela čokoláda, piškóty, tmavá čokoláda, ale to už je na každej z Vás. Necháme postáť, najlepšie do druhého dňa, v chladničke.

Malá rada - je lepšie nechať jednotlivé vrstvy trochu vychladnúť, aby sa čokolády nepomiešali. Dúfam, že Vám bude chutiť.