Kremeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny:10bielkov,300g kryštalového cukru,300g mletých vlašských orechov,1PLsrúhanky,3-4PL kakaa.NA KREM:10žltkov,200ml mlieka,100g prašk.cukru,2pl hl.múky,1bal.vanilkového cukru,250g masla,alebo iného palmarínu.Poleva:čokoláda na varenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh,vmiešame don orechy,strúhanku i kakaa.Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný stredný plech a upečieme.Necháme korpus vychladnúť.KREM:Z mlieka a žltkov,hl.múky za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a dáme ju vychladnúť.Maslo s prašk.cukrom a vanilkou vymiešame a postupne pridávame k vychladnutej kaši.Hotový krém natrieme na korpus(nie teplý,a povrch zalejeme čokoládou.

rozdelíme žltka od bielkov
vymiešame tuhý sneh spolu s cukrom,ktorý je lepšie prisypávať postupne,k tuhému snehu pridáme pomleté orechy,strúhanku,
pridáme kakao a vymiešame do hladka.
takto vymiešané suroviny na korpus vylejeme na prichystaný plech a dáme upiecť
KREM:z mlieka a žltkov,2pl hl. múky uvaríme hustú kašu,ktorú necháme vychladnúť.
maslo,praškový a vanilkový cukor utrieme do hladkej peny
ked je to hladke postupne pridávame maslo s cukrami k vychladnutej kaši a mixérom krém vyšľaháme,aby tam neboli hrudky.takýto krém rozotrieme na vychladnútý korpus.
takto pekne zalejeme čokoládou