
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g mascarpone, 1 smotana na šľahanie, 90 g cukru, amaretto alebo vaječný likér , 2 vajíčka, cca 2 dcl instantnej kávy, 1 stužovač do šľahačky, podlhovasté piškóty, kakao na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík je veľmi jednoduchý a rýchly.
Uvaríme si kávu nescafe a necháme ju vychladiť. Prilejeme do nej podla chuti kolko chceme amareto alebo vaječný likér.
Oddelime si žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom a z bielok spravíme hustý sneh. Vyšľaháme si šľahačku. Ja dávam do nej aj stužovač, ale nie je to nutné, len tiramisu pri krájaní lepšie drží pokope.
K žĺtkam pridáme mascarpone a znovu premiešame, potom postupne zľahka primiešame vyšľahané bielka a šľahačku.
Pripravíme si tortovu formu, alebo poháre a uložíme do nich prvú vrstvu namočených piškót v káve s likérom. Na piškóty dáme krém a znovu navrstvíme namočené piškóty a zmovu krém. Posypeme kakaom a šupneme tiramisu do chladničky aby sa piškótky riadne nasiakli kávou a krémom.
Prajem dobrú chuť.