náš úúúžasný Valentínsky BROWNIES



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g čokolády - najlepšie s obsahom 50 – 60 % kakaa (ja som mala doma asi len 180 g 70%tnej a zvyšok som dala asi 45%tnej), 250 g masla nakrájaného na kúsky, 3 veľké alebo 4 malé vajcia, 250 g kryštálového cukru, najlepšie hnedého, 85 g hladkej múky, 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

... tak tento koláčk môžeme všetci... Jakubko si pýtal už x-tý kúsok... a čo je na ňom tiež super - je jednoduchý, príprava netrvá príliš dlho... a dá sa zvládnuť i s malými oduševnelými pomocníkmi... tak do toho, nech sa Vam darí...

pripravíme si ingrediencie... na obrázku je prášok do pečiva už v múke :o)))
trúbu predhrejeme na 150 C, na dno hranatej formy alebo pekáčika dáme dva silnejšie pruhy alobalu, ktoré prečnievajú pre lepšie vyberanie, vymastíme a až potom vyložíme papierom na pečenie...
čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli...
vajcia šľaháme tak dlho až zosvetlia, potom zašľaháme cukor až je zmes hustá a lesklá...
opatrne ju vmiešame do čokolády...
nezabudnite ochutnať ... :o)))
navrch preosejeme múku s práškom do pečiva a všetko vymiešame dohladka
vlejeme do formy.....
a pečieme asi 40 min - tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý, ale suchý, na špajdli by však mali zostať vlhké odrobinky; najprv brownies necháme vychladnúť vo forme na mriežke asi 1 hod, ešte trochu dôjde, pokrájame asi na 16 štvorcov, ktoré necháme tiež trochu vychladnúť...
a hotovo...... keby Vám náhodou ostal, dá sa skladovať v chladničke asi mesiac... ale to sa nám nikdy nestane :o)))