Exotika na slovenskom tanieri



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g bravčových alebo kuracích rezňov*3 vajcia*soľ*1 KVL vegety*1 KVL ml.čier.korenia*1 KVL mletej rasce*1 KVL červenej papriky*1/2 KVL mletého zázvoru*1/2 KVL ostrého korenia-garam massala alebo čilli*1/2 KVL kari*1 PL worčestovej omáčky*2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmes na ovocnú oblohu:1 PL oleja*2 PL práškov.cukru*2 PL vody/šťavy z kompótu/*2banány*1 malá konzerva mandarínok*1 veľká konzerva ananasu*2 ks kiwi*6 PL brandy*1 PL sušených hrozienok.....určite dajte aj 4

Z daných ingrediencii si nachystáme zmes na marinádu maska.Masko je najlepšie naložiť večer....
...Rezne,či už kuracie alebo bravčové alebo oboje naklepeme ...
...dáme do misky a naložíme v marináde.Vchlade necháme odpočívať do ďašieho dňa...
Hrozienka si namočíme v brandy a necháme odstáť.....
...kiwi nakrájame na mesiačiky a banány na kolieska...
....mandarínky a ananás scedíme...
...na panvici rozpálime olej a do horúceho dáme cukor...
..na ďalšej panvici súčastne vypečieme masko.Po upečení udržiavame v teple...
...z cukru urobíme karamel,zalejeme vodou alebo ovocnou šťavou a miešame kým sa karamel nerozpustí...
...pridáme ovocie z konzervy....
...pridáme banány a kiwi,jemne premiešame a krátko podusíme...
...ochutíme troškou kari korenia...
...prihodíme ešte scedené hrozienka a jemnúčko premiešame,aby sa ovocie nerozpadlo.Ochutnáme.keď je veľmi sladké,dáme citrónovú šťavu.
...podávame s ryžou,hranolkami,pečenými zemiakmi.