Morčacie prsia plnené figovo-mandľovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- olivovy olej, - červena cibuľka, - 2 stručiky cesnaku, - pečivo - asi tak deň staré (asi tak 250g) - morčacie prsia, - 90g nasekanych susenych fig, - nasekanu petrzlenovu vnat, - 45g nasekanych orieskov (ja som dala mandle), - 1 lyzicka nastruhanej citronovej kôry, - 1vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Na panvici ohrejeme olej a oprazime najemno nasekanu cibulku. prazime asi tak 5 minut, pridame nasekany cesnak a miesame este tak minutku. V druhej panvici si ohrejeme olej a prazime striedok peciva (omrvinky). Prelozime do vacsej misy, prilejeme aj zmes cibulky s cesnakom, prisypeme figy, mandle, petrzlenovu vnat, citronovu kôru, a premiesame kym sa to nespoji. Mne sa velmi nechcelo, a tak som dala aj jedno vajicko. Je to sladke ale ja som dala aj stipku soli. Potom narezeme z jednej strany morcacie prso (ja som mala len jedno bo je to dost velke) naplnime plnkou, pekne poprepichavame sparatkami, alebo obviazeme snurkou (aby sa nam masa nerozpadlo) a dame piect. Piekla som 45 minut pod alobalom na 185°C, potom som odkryla a opiekla este do chrumkava dalsich 30-45 minut. Podavala som ho so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť