
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg hladkej múky obyčajnej 3 malé uvarené zemiaky - postrúhané na strúhadle najemno droždie 1/2 kocky 3 lyžičky soli 2 lyžičky octu 1 lyžicu rasce
POSTUP PŘÍPRAVY
Droždie dáme nakysnúť do teplej vody, pridáme do múky a ostatné suroviny. Všetko premiešame a vypracujeme tuhšie cesto - dosť tuhé. Necháme 1 hodinu stáť na teplom mieste.
Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme tak ako je preložené lístkové cesto, cez polku a potom znova cez polku a necháme znova odpočívať 10 minút. Opakujeme tento postup 3 krát. Potom preložíme do vymasteného pekáčiku alebo do jenskej misky. Pečieme 1 hodinu - 1/2 hodinky na 220 stupňov a 1/2 hod na 150 stupňov.
Chlebík je veľmi chutný, u nás sa po ňom len zapráši. Idem ho akurát piecť, fotku hodím podvečer. :-)