Kuracie kari rizoto so syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie masko 200g (moze byt aviac aj menej...), 1az 2 hrnceky ryze (alebo 2 varne sacky ryze), kari korenie, syr (ja som pouzila smotanovy taveny trojuholnickovy ale moze byt aj iny), mala cibula, olej, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak vcera vecer som trosku improvizovala, kedze moje dieta "podstivo" odmietalo jest cely den :o.. Podarilo sa mi toto celkom chutne rizoto, ktore zachutilo aj a jej... (alebo to bolo len tym vyhladovanim??? :( )
Postup som nefotila, kedze to bola chvilkova improvizacia ;)

Takze kuracie masko si narezeme na rezanceky resp. kocky, cibulu nasekame nadrobno. Na oleji si oprazime cibulku, po chvilke pridame masko a opecieme ho. Masko osolime a okorenime ciernym korenim a kari koreni (kazdy si ho pridajte podla chuti, my davame tak striedmejsie)... Ked je masko opecene podlejeme vodou a do hrnca dame syr (2-3 trojholnicky alebo podla chuti) a nechame ho tam roztopit. Na koniec pridame zaparenu ryzu dosolime alebo dovegetime ak treba, dolejeme vodou tak aby bola vyse ryze. Hrniec prikrijeme a varime 10-15 min. na miernom ohni... Ak nam voda uz ubudla a ryza este nie je makka dolejte troska vody... Ak mate ryzu vo varnych sackoch, tie si dajte osobitne uvarit a nakoniec ju pridajte k masku, ale az vtedy ak tam nemate prilis vela tekutiny ;). nechajte si ju odparit ...

Posypeme petrzlenovou vnatou (nemusi byt) a podavame.... Oplati sa jest teple ;)