Bravčové karé plnené sušenými slivkami a brusnicová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové karé * sušené slivky * korenie * olej * zavárané brusnice * malý rajčinový pretlak * kečup * červené víno * solamyl * slivkový lekvár asi 2 PL

POSTUP PŘÍPRAVY

do mäska si urobíme v strede zárez, do ktorého plníme umyté slivky, koľko sa dá :-) okoreníme. Ja som si nasypala na tácku korenie na steaky a bylinkovú soľ a v tom som vyváľala celý kúsok mäska, ktorý som potom šupla na panvicu a zprudka opiekla, aby sa mäsko "zatiahlo". Výpek zlejte na pekáč ( podľa poreby môžte doliať olej ) vložiť mäso, zakryť a piecť cca 1 a 1/2 hodky.
Kým sa mäsko pečie, pripravíme si omáčku. Na panvici alebo v kastróliku si zahrejeme troška oleja, pridáme brusnice, pretlak, trocha kečupu, slivkový lekvár a asi 3 dcl červeného vínka, zvyšok si necháme k obedíku :-) môžte si ju dochutiť troškou vegety, ja som dala, kto ako má rád. A už len zahustíme solamylom a je to.
Ako príloha môže byť zemiaková kaša, hranolky a ryža, kto na čo má chuť...
Dobrú chuť

x