Orechové toliare



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto - 225 g polohrubej múky, 225 g cukru, 225 g margarínu, 225 g mletých orechov, 1 van. cukor, na hrot noža prášku do pečiva******************** 50 úhľadných orechov, 2 čokoládové polevy, nutella

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujú čas, aby sa chute mohli naplno mohli rozvinúť. Veľmi chutné keksíky :o)....

Zo všetkých prísad na cesto vymiesime hladkú guľu, ktorú dáme do chladničky odpočívať aspoň 1 - 2 hodinky alebo viac.
Cesto rozdelíme aspoň na 3 časti, z každej z nich vyvaľkáme na pomúčenej doske plát hrúbky cca 3 mm a vykrajujeme kolieska priemeru cca 3 cm, kladieme na plech troška ďalej od seba. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch 7-12 min. Teplé sú ešte veľmi krehké, tak opatrne s nimi!
Toliare spájame nutellou alebo kvapkou polevy a namáčame do čokopolevy, hneď prilepíme aj orechy a odložíme do plechovej dózy aspoň na pár dní.....