Maslová zeleninková polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Všetky prísady treba prispôsobiť množstvu polievky, ktoré chceme uvariť: 1 ČL masla, malá cibuľka, 1 väčšia mrkva, 1 malý kalerábik, 1/4 kocky zeleninového bujónu, šálka cestovín, trocha drvenej rasce, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Polievočka je veľmi jednoduchá a chutná.. možno ju papať samotnú, s pečivkom aj hriankami.
 |
V hrnci rozpustíme maslo a na veľmi miernom plameni osmažíme na ňom cibuľku. |
 |
Na strúhadle nastrúhame mrkvičku a kalerábik na jemné rezančeky. |
 |
Zeleninku dáme do hrnca, zakryjeme a chvíľku podusíme. |
 |
Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme. |
 |
Pridáme drvenú rascu.. kto koľko má rád.. a necháme zovrieť. |
 |
Keď polievka vrie, pridáme 1/4 kocky zeleninového bujónu.. nemusíte, ale mne sa podarilo kúpiť zeleninový bujón z ekologického poľnohospodárstva a bez glutamanu sodného, takže polievočka bude vhodná aj pre maličké detičky (s menším množstvom soli). |
 |
Do polievočky vsypeme šálku polievkových cestoviniek.. opäť, kto má rád hustú polievočku, tak aj viac. Varíme, kým nie sú cestovinky hotové. |