Kávové zrná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,8 dl vody, 2 lyžice Solamylu, 16 dkg cukru, instantná káva, 25 dkg várovej čokolády, 25 dkg Cery. Na obaľovanie: 250 g Cery, 150 g suš. mlieka, 250 g prášk. cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

"Cesto" som urobila ako na likerové špice, ale s pridaním kávy a netvarovala som špice ale zrná.
Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, cukru a instantnej kávy uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň krém vyšľaháme a na papier na pečenie striekame také válčeky. Použila som vrecko bez špičky - len okrúhly otvor. Necháme trochu stuhnúť a urobíme rýhu. Z cery, suš.mlieka a cukru urobíme marcipán, vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a obaľujeme stuhnuté zrná. Znovu naznačíme rýhu. Necháme stuhnúť a namočíme do čokolády.