
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g bielej čokolády 70 g sušeného mlieka 100 g práškového cukru 180 g stuženého pokrmového tuku Plnka: 150 g strúhaného kokosu 50 g práškového cukru 120 ml mlieka 2 až 3 PL rumu kandizované ovocie na ozdobenie alebo farebné hocičo
POSTUP PŘÍPRAVY
Bielu čokoládu, sušené mlieko, práškový cukor a stužený tuk dáme do hrnca a roztopíme vo vodnom kúpeli.
Strúhaný kokos a práškový cukor sparíme horúcim mliekom a na miernom ohni miešame, kým kokos nezačne voňať. Pridáme rum a dobre vymiešame.
Na dno papierových košíčkov nalejeme trochu bielej čokolády a po stuhnutí lyžičkou naložíme asi do polovice košíčka kokosovú plnku. Dolejeme bielou čokoládou. Pred stuhnutím môžeme každý košíček ozdobiť kandizovaným ovocím alebo farebným hocičím a necháme v chlade stuhnúť.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 10 minút