Slané kešu koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 Hera * 250 g hladkej múky * 5 polievkových lyžíc bieleho vína * polené nepražené kešu oriešky (dá sa nahradiť lúpanými nepraženými mandlami) * 1 rozšľahané vajíčko * soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem, či tu už podobný recept nie je, ak áno, tak sa ospravedlňujem, ale nedalo mi ho sem nepridať :) Tieto koláčiky som prvýkrát ochutnala na jednej svadbe v lete a ďakujem mamičke nevesty, že mi ho prezradila, lebo sa stali mojou novou slanou závislosťou :) Kto miluje kešu oriešky ako ja, tak mi dá za pravdu...

*Postup je úplne jednoduchý a zvládne ho snáď každý. Všetky uvedené prísady zmiešame dohromady a vymiesime hladké cesto - ide to veľmi rýchlo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme aspoň na 2 hod. do chladničky. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme hrubšie tvary. Každý koláčik potrieme vajíčkom, ktoré sme rozšľahali so soľou a položíme naň polovičku kešu oriešku. Pečieme približne 10-15 min. alebo až kým koláčiky nezhnednú. Výborne chutia k vínu a tiež sú osožné na tzv. "vyrovnanie ph" po všetkých tých sladkých vianočných cukrovinkách :)*