Veľhory



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 6 vajec, 150 g hladkej múky, 250 ml vody, 125 g Cera, štipka soli, čokoládová poleva plnka: 300 g kryštálového cukru, 150 ml vody, 500 ml mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtky, 250 g Hery

POSTUP PŘÍPRAVY

recept je z knihy Recepty zo života 3
Ceru dáme do vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa tuk nerozpustí. Do vriaceho postupne pridávame múku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vlažnej masy pridáme 6 vajec, vyšľaháme, cesto rozdelíme na polovicu a dáme upiecť na vymastený plech (ja dávam palmarín). Pečieme na 200 stupňoch asi 20 minút.
Plnka: cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozmiešame. Prilejeme mlieko so zlatým klasom a žĺtkami a uvaríme puding. Do vychladnutej plnky pridáme Heru.
Plnku natrieme na jeden plát a zakryjeme ho druhým tak, aby "veľhory" boli navrchu. Koláč pokvapkávame čokoládou.

hotový koláč
pohľad na "veľhory"