
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na cesto:7 bielkov,350 gr prášk.cukor,350 gr pomletých orechov,1 vanilkový cukor,1 pol.lyžica hrubej múky Na krém:7 žĺtkov,120 gr prášk.cukor,1 vanilkový cukor,3-4 lyžice kakaa,3 lyžice vody,250 gr masla(origoš)
POSTUP PŘÍPRAVY
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh,postupne pridáme práškový a vanilkový cukor,orechy a múku.Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie,zarovnáme ho a upečieme.
Pripravíme krém:Žĺtky s práškovým cukrom a vanilkovým vyšľaháme nad parou.Pridáme kakao a vodu a dobre vymiešame.Do takmer vychladnutého krému zapracujeme zmäknuté,vyšľahané maslo.
Upečené cesto rozkrojíme na tri pláty,natrieme krémom,spojíme a vrchný ozdobíme.Necháme v chlade odležať a potom krájame na trojuholníky ala tortový rez.
Je to prudko jedlý koláčik.Receptík je zo života,ani neviem,z ktorého roku.Je fantastický,nevieme sa ho dojesť.Cesto je také hutnejšie,ťažké,zvykne sa aj prelomiť,ked´ spájam pláty s plnkou,pomôžeme si dvomi rukami.:-))
Odkaz pre Filmusku:Ty ho tu určite už nájdeš,ale aj tak mi je to fuk.:-))))
![]() |
Upečené cesto,prekrojené,nádherne vonia. |
![]() |
Hotový krémik,rozdeliť na tri časti,nedovoliť nikomu z neho maškrtiť. |
![]() |
Spájame a natierame pláty . |
![]() |
Los finitos,je dokonané,ukryť do chladničky a najlepšie dať pod zámok,aby nezmizol rýchlosťou blesku. |