Francúzske karamelové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 6 vajec, 6 PL kryšt. cukru, 1 PL kakaa, 5 PL PH múky, 1/2 prášku do pečiva, 50 ml oleja. PLNKA: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 100 g kryšt. cukru, 1 vanilka, 50 g prášk. cukru, 2 PL kakaa, 6-7 bielkov. ŠĽAHAčKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, 1/2 stužovača, trocha čokolády na varenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento zákusok máme veľmi radi, robievam ho, ked mi zostanú z nejakého pečenia/varenia bielka. Je ľahší, lebo sa don nepridáva tuk!
Bielka vyšľaháme na sneh, postupne pridávame cukor a ešte raz vyšľaháme. Pridáme žltka a potom olej. s olejom už dlho nemiešame, zľahka vmiešame vareškou múku s PDP a kakao. Upečieme.
Vačšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 100 g cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané zlaté klasy. do horúcej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 50 g prášk. cukru a vanilky. Dobre premiešame. Polku vanilkovej kaše rozotrieme na piškotu, do druhej polky kaše zamiešame kakao a nanesieme na vanilkovú kašu. Necháme vychladnúť.
Cukor skaramelizujeme, zalejeme mlieko, rozvaríme. Do vychladnutého (v chladničke) pridáme šľahačky v prášku a stužovač a vyšľaháme (asi 3 min. ručným mixérom). Natrieme na zákusok. Povrch zdobíme postrúhanou čokoládou.

Pripravíme si piskotu - vymiešame bielka, pridáme cukor, ešte vymiešame, potom pridáme žltka, múku s kypriacim práškom a kakao. - suché suroviny opatrne vmiešame. Piskota je po upečení vatová.
Cesto pred upečením na plechu.
Potom si pripravíme karamel, vlejeme mlieko, necháme karamel roztopiť a celé necháme dobre vychladnúť v chladničke.
Do tuha vyšľaháme bielka, potom k nim trochu kryšt. cukru a ešte raz vyšľaháme.
Pridáme do horúceho pudingu. Nechala som ešte hrniec na platničke, aby bol puding stále horúci, a aby sa sneh dobre zrazil.
Vznikne nám takáto chutná hmota.
Polovicu vanilkovej hmoty rozotrieme na upečený plát.
Do druhej časti vmiešame kakao a natrieme na vanilkovú penu.
Navrch natrieme šľahačku - ktorú si pripravíme z karamelového mlieka, 2 ks šľahačiek v prášku a 1/2 stužovača.
Takto rýchlo mizli kocky z plechu :) výborné! odporúčam.