Čokoládová torta s lieskovcovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, štipka soli, 150 g cukru,150 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 25 g instantného čokoládového prášku, 1 ČL prášku do pečiva Plnka: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 150 g masla, 50 g opražených mletých lieskový orieškov

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov a soli vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a ďalej šľaháme, aby sme získali veľmi tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s dvoma PL vody a so zvyškom cukru na penu. Pridáme múku, škrobovú múčku, kakaový prášok a prášok do pečiva a dôklane premiešame. Na koniec opatrne primiešame sneh z bielkov, cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na tri časti, naplníme plnkou a zdobíme zvyšným krémom, čokoládovou polevou, alebo marcipánovou hmotou

Plnka: V mlieku rozmiešame maizenu, cukor, žĺtok a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame na penu a postupne ho vmiešame do vychladnutého pudingu.

Na obrázku je torta zdobená marcipánom, ktorý je farbený potravinárskou farbou. Čiernu som získala zmiešaním čevenej, zelenej a modrej ;o). Tykadlá sú ušúlané z marcipánu a vypchaté špáratkom.