
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 100g Hery, 100g prášk. cukru, štipka soli, 225g polohrubej múky Plnka: 1kg tvarohu, 200g smotany, 150ml mlieka, 150g prášk. cukru, 2 vajcia, 1,5 balíčku Zlatého klasu, 1 balíček vanilkového cukru, 3 PL kakaa
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto:Všetky suroviny okrem múky vymiešame, pridáme múku a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto rozprestrieme do vymastenej formy a na bokoch ho pomocou prstov vytiahneme trošku dohora.
Plnka: Dáme si do misy tvaroh, smotanu, cukor a vajcia. V hrnčeku rozmiešame Zlatý klas v mlieku a pridáme ho do misy. Potom všetko vymiešame.
Do polovičky cesta pridáme kakao.
Striedavo dávame do formy svetlý a tmavý krém. Lyžicou vylejeme krém vždy do stredu. Ak sa spraví z krému kopček, môžeme s formou vodorovne zatriasť. Takto naplníme celú formu. Je to makačka, ale netreba sa ponáhľať.
Pečieme v horkovzdušnej trúbe pri 175° asi 1 hodinu.
![]() |
... |