Bravčové mäso po uhorsky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčové stehno – jedno balenie (cca 700 g) * cibuľa * mletá červená paprika * soľ, resp. bylinková morská soľ * 1-2 rajčiny * diétny salám * cesnak * šľahačková smotana * kečup *
POSTUP PŘÍPRAVY
Kukukukukuk nižšie:
 |
1. Keď sa Vám zacnelo po bravčovom mäsku, pridávam tento recept: bravčové stehno nakrájame na rezne, osolíme, postrašíme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením z oboch strán. |
 |
2. Potom ich cez igelitový sáčok rozklepeme, aby korenie a mletá paprika "zasadla" do mäsa. |
 |
3. Na dno jenskej misy alebo pekáča naukladajte na kolieska nakrájanú cibuľu, |
 |
4. ... na to naukladajte mäso.... |
 |
5. .... rajčiny...... |
 |
6. .... salám.... |
 |
7. ... a urobíme omáčku: v šľahačkovej smotane (dala som necelé veľké krabicové balenie) rozmiešame kečup, |
 |
8. .... cesnak..... |
 |
9. a opepříme, osolíme a ak máte sójovú omáčku, worcesterovú omáčku, alebo iné pochutiny, ktoré máte radi, kľudne pridajte. Dobre vymiešajte, |
 |
10. ... nalejte na mäso, |
 |
12. prikryte pokrievkou alebo alobalom a pečte 1,5 hod. pri 250 stupňoch. |
 |
13. Výborne chutí s ryžou, aj zemiakmi, dokonca aj s chlebom a ako vždy, čerstvým šalátom. Brú chuť! |