Punčové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 pláty z piškotového cesta ( 1 plát: 5 vajec, 125 g polohr. múky, 150 g kryš. cukor, 1PL vody, 1PL olej), 1 plát zafarbiť na ružovo potravinárskou farbou) Punč: 1 ks 0,7 l marhuľový kompót, citrónová šťava z 2-3 citrónov, 2 PL cukru, 1 dcl rum . Všetko spolu rozmixovať a doplniť sirupovým čajom na množstvo 1l. Poleva: 1 PL vody, 1 PL olej, šťava z 3-4 citrónov , práškový cukor dosýpame podľa potreby, aby poleva bola dosť hustá a nestekala z plátov. Môžme ju prifarbiť potravinárskym farbivom

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: vajcia vymiešať s cukrom, vodou a olejom. Potom pomaly primiešavať múku.
1. plát: namočiť punčom, nechať vpiť, natrieť marhuľovým lekvárom
2. plát - rúžový: navlhčiť punčom z oboch strán, vrchnú stranu potrieť lekvárom
3. plát: iba spodnú časť navlhčiť punčom a natrieť lekvárom.
Vrch zákusku polejeme citrónovou polevou.