
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme okolo 70 dk nastrúhaných jabĺk, 6 vajec, 6 PL kryšt. cukru, 20 dk PH múky, 1/2 PDP (piškótu si môžete pripraviť aj podľa svojho osvedčeného receptu) Plnka: 1 Helia, trocha prášk. cukru, 3 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 3 PL kryšt. cukru, 1 vanilka, 2 PL kakaa
POSTUP PŘÍPRAVY
Nastrúhané jablká môžeme zahustiť trochou strúhanky, ochutiť škoricou. Dáme ich na plechu vyložený alobalom. Nato vylejeme piškótu (môžete si upiecť aj podľa svojho osvedčeného receptu) a upečieme. Po vychladnutí obsah plechu opatrne vyklopíme na dosku. Na jablká natrieme pripravený krém a polejeme čokoládovou polevou.
Krém: heliu chvíľu šľaháme s trochou prášk. cukru, pridáme vlažný puding z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilky. Lyžicou zamiešame 2 PL kakaa. dobre vyšľaháme.
![]() |
Na dno plechu dáme alobal, naň strúhané jablká so škoricou a strúhankou a na to piškótu. Upečieme, preklopíme na dosku a stiahneme alobal. |
![]() |
Upečená piškota s jablkami ako detail. |
![]() |
Natrieme krém z pudingu a masla. |
![]() |
ešte čokoladu na vrch a nakrajame na obdlzniky. Vyborny, osviežujúci zákusok. |