Mäsové guľky & kaša s pestom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g mletého bravčového mäsa, 300g paradajkovej omáčke, 1kg zemiakov, 150ml mlieka, sušená bazalka (lepšia je čerstvá), 1 lyžica worcesterskej omáčky, 2 lyžice bazalkového pesta, soľ, čierne korenie, trochu olivového oleja na panvicu,

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi rýchla a chutná večera....mňam

Na začiatok...
Mäso zmiešame so sušenou bazalkou, worcester omáčkou, osolíme, okoreníme, rukami vytvarujeme malé guličky a na rozpálenom oleji opečieme z každej strany do hneda, cca. 5 minút. Medzitým dáme variť zemiaky.
Vlejeme paradajkovú omáčku a ešte trochu bazalky a na miernom ohni varíme cca. 10 minút, aby mäso zmäklo. Zemiaky zlejeme, vrátime do hrnca, pridáme mlieko, pesto a soľ a vypracujeme to na kašu peknej "zelenkavej" farby :-)
Hotovo! Žiaľ, blesk mi "zničil" farbu zemiakovej kaše :-(