
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g mletého bravčového mäsa, 300g paradajkovej omáčke, 1kg zemiakov, 150ml mlieka, sušená bazalka (lepšia je čerstvá), 1 lyžica worcesterskej omáčky, 2 lyžice bazalkového pesta, soľ, čierne korenie, trochu olivového oleja na panvicu,
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi rýchla a chutná večera....mňam
![]() |
Na začiatok... |
![]() |
Mäso zmiešame so sušenou bazalkou, worcester omáčkou, osolíme, okoreníme, rukami vytvarujeme malé guličky a na rozpálenom oleji opečieme z každej strany do hneda, cca. 5 minút. Medzitým dáme variť zemiaky. |
![]() |
Vlejeme paradajkovú omáčku a ešte trochu bazalky a na miernom ohni varíme cca. 10 minút, aby mäso zmäklo. Zemiaky zlejeme, vrátime do hrnca, pridáme mlieko, pesto a soľ a vypracujeme to na kašu peknej "zelenkavej" farby :-) |
![]() |
Hotovo! Žiaľ, blesk mi "zničil" farbu zemiakovej kaše :-( |