GRILÁŽ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1Hera,
200 g kryštálového cukru,
200 g orechov ,/ 100 g som zomlela a 100 g rozdrvila /,
1 salko.
POSTUP PŘÍPRAVY
Našla som veľmi veľa receptov na griláž ale tento sa mi najviac pozdával a naozaj je skvelý
|
Najprv som si pripravila orechy polovicu zomlela a polovicu rozdrvila tľčikom na mäso |
|
Z cukru urobíme karamel |
|
Pridáme rozpustenú Heru ale strašne mi to bublalo a sypelo |
|
Potom som pridala Salko ale ten tuk mi nechcel nijako zmiešať už som sa bála že sa mi to nepodarí |
|
Ale ked to začalo riadne bublať tak sa mi to celé zmiešalo a vydýchla som si možno to aj bude dobré |
|
Pridala orechy a miešala kým to nezhustne / písali ale nevedela som ako dlho a aké husté to má byť tak som to varila asi 10 min. potom sa mi zdalo že to už nezhustne vôbec neviem koľko by sa to malo variť/ |
|
Ešte teplé to treba natrieť na tortové oblátky /ja som to natrela hned horúce tak to troška tieklo až ked to trošku vychladlo tak to bolo akurát |
|
Na 24 hod. zaťažíme plechom písali do 2 kg ale ja som dala len 1 kg knižku 2 kg sa mi zdali veľa |
|
Urobila som si aj pre seba to čo vytieklo natrela na oblátok a zožrala Bolo to vynikajúce asi 24 h nevydržím neviem prečo treba tak dlho čakať ved to bolo skvelé aj teraz možno tá oplátka bola trošku tvrdšia ale mne to vôbec nevadilo |