GRILÁŽ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1Hera, 200 g kryštálového cukru, 200 g orechov ,/ 100 g som zomlela a 100 g rozdrvila /, 1 salko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Našla som veľmi veľa receptov na griláž ale tento sa mi najviac pozdával a naozaj je skvelý

Najprv som si pripravila orechy polovicu zomlela a polovicu rozdrvila tľčikom na mäso
Z cukru urobíme karamel
Pridáme rozpustenú Heru ale strašne mi to bublalo a sypelo
Potom som pridala Salko ale ten tuk mi nechcel nijako zmiešať už som sa bála že sa mi to nepodarí
Ale ked to začalo riadne bublať tak sa mi to celé zmiešalo a vydýchla som si možno to aj bude dobré
Pridala orechy a miešala kým to nezhustne / písali ale nevedela som ako dlho a aké husté to má byť tak som to varila asi 10 min. potom sa mi zdalo že to už nezhustne vôbec neviem koľko by sa to malo variť/
Ešte teplé to treba natrieť na tortové oblátky /ja som to natrela hned horúce tak to troška tieklo až ked to trošku vychladlo tak to bolo akurát
Na 24 hod. zaťažíme plechom písali do 2 kg ale ja som dala len 1 kg knižku 2 kg sa mi zdali veľa
Urobila som si aj pre seba to čo vytieklo natrela na oblátok a zožrala Bolo to vynikajúce asi 24 h nevydržím neviem prečo treba tak dlho čakať ved to bolo skvelé aj teraz možno tá oplátka bola trošku tvrdšia ale mne to vôbec nevadilo