Rybia delikatesa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čo potrebujeme: pstruhy ( používam aj iný druh rýb ako pangasius, makrela,...), cibuľa, plátky mandlí, sladká smotana, strúhaný tvrdý syr, citrón, čerstvá petržlenová vňať ( používam z mrazáku), soľ, korenie, olivový olej..

POSTUP PŘÍPRAVY

Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým olejom. Pstruhy polejeme citrónovou šťavou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovom vňaťou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút, poprípade aj 30, ak sa jedná o väčšie kúsky ryby.

Medzitým si na sucho opražíme lupienky mandlí, pozor na pripálenie, pekne treba stáť pri panvici a miešať.

Pstruhy vyberieme, zalejeme smotanou zmiešanou so syrom, posypeme opraženými mandľovými lupienkami a vložíme na cca 10 minút do rúry zapiecť.

Mňam mňam mňam: Je to fantastické.