Babovka z vajecneho likeru

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vacsie vajcia, 200 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 400 g polohrubej muky, 1 pohar vajecneho likeru, 1 pohar oleja, 1 prasok do peciva, 80 g orechov alebo mandli (nemusia byt)
POSTUP PŘÍPRAVY
Kedze sa blizi valentina a mne este ostal v komore vajecny liker od Vianoc, rozhodla som sa urobit tuto babovku, ktora nam velmi chutila.
 |
Cele vajcia vyslahame s cukrom a vanilkovym cukrom do peny. |
 |
potom pridame pohar (250 ml) vajecneho likeru, |
 |
a striedavo primiesame muku zmiesanu s praskom do peciva |
 |
a olej |
 |
nakoniec primiesame orechy a kto chce hrozienka dopredu namocene do horucej vody. Ja som nedavala nakolko ich moj Patko moc nemusi. |
 |
Cesto vylejeme do vymastenej a mukou alebo struhankou alebo kokosom vysypanej formy a pecieme asi hodinku pri 180 stupnov. |
 |
Hotovu babovku posypeme praskovym cukrom a mozme ozdobit ovocim. |
 |
Jednotlive rezy mozeme ozdobit slahackou, ktoru este prelejeme vajecnym likerom. |