Panenka na dva spôsoby

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*1*.panenku, horčicu, kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, olej
*2*.panenku, 5 ks cibule, 3 čL kari korenia, 7 vajec, soľ, 3 PL škrobu, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
nižšie
 |
prvy sposob je uplne jednoduchy, panenku nakrajame na platky, asi centimetrove a prstami alebo hankami reznicky postlacame, neklepeme |
 |
nasledne potrieme vrstvickou horcice..vacsinou pouzivam plnotucnu, teraz som dala dijonsku |
 |
potom pokorenime mletym kari korenim |
 |
a postrasime aj ciernym korenim |
 |
sprudka opecieme na troske oleja, opekame len minutku z jednej strany a pol minutky z druhej strany, spolu najviac dve minutky, dlhsie nie, potom by masko nebolo stavnate, ak olej moc prska nachvilu znizime teplotu, vonia to fantasticky... |
 |
podavame horuce, takto sme robievali aj hovadziu svieckovu, ma to ohromnu chut a vonu.... |
 |
na druhy sposob toho potrebujeme viac, panenky ma byt 200g, ja som dala 300g |
 |
cibulu si nakrajame, kedze je jej dost, pouzila som tohto skveleho pomocnika, nech nemusim plakat:o) |
 |
čáry-máry-fuk a je to za pár sekúnd |
 |
vsetko dame do misy, to znamena cibulu, vajicka, karikorenie, zemiakovy alebo kukuricny skrob ... |
 |
poriadne zamiesame a pridame nakrajane masko, posolime, nechame aspon dve hodiny postat |
 |
panvicu si potom rozohrejeme, kvapneme trochu oleja a urobime omeletky |
 |
dobrú chuť! |