Linecké koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

38 Dkg hladkej múky, 25 dkig rastlinného tuku, 12 dkg práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 1 vajce, 1/2 bal. kypriaceho prášku do pečiva, pikantnejší džem

POSTUP PŘÍPRAVY

my sme robili hned 3 davky, idealne je robit 2 davky, ostane vam viac na sviatky je to pecivo, kt. ku Vianociam jednoducho patri.

Z uvedených surovín vytvoríme vláčne cesto, kt. dáme na 1/2 hod. stuhnúť do chladničky (my dávame na balkón), pretože sa s ním lepšie pracuje. cesto vyvaľkáme a formičkami (srdiečka, stromčeky, hubky, kométy...ľubovoľné aké máte alebo aké sa vašim deťúrencom páčia :) vykrajujeme, ale tak, že si polovicu urobíme bez otvoru a druhú polovicu s otvorom v strede (malé dierky, aby džem nevytekal, keď ich budete spájať).
cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 3-5 mm. piecť dávame na suchý plech (alebo na papier na pečenie, nie je nutné) pečieme krátko! do zlatista
potom ich natrieme džemíkom, pospájame a posypeme práškovym cukrom - prípadne si ich ozdobíme bielkovou polevou, kt. si môžeme aj zafarbiť potravinárskym farbivom. alebo namočíme do rozpustenej čokolády....