Parížska torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady Biskvit: 4 ks vajcia 3 PL (kopcom) práškového cukru 3 PL polohrubej múky prášok do pečiva 2 PL kakaa Krém: 2 ks šľahačkové smotany (33 %) 1 PL (kopcom) kakaa 2 PL kryšt. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Najprv robíme krém, a to tak, že si večer si uvaríme spolu všetky suroviny 2 ks šľahačkové smotany (33 %), 1 PL (kopcom) kakaa, 2 PL kryšt. cukru. Necháme prejsť varom a hneď odložíme. Dáme do nádoby s vodou a hneď ochladíme za stáleho miešanie, aby sa nám nevytvorila šupka. Potom, keď je to úplne studené vložíme do chladničky (v uzatvorenej nádobe) postáť, aby sa nám dala šľahačka dobre vyšľahať. Musí to odpočívať v chladničke najmenej 6 hodín, inak by sa nedala vyšľahať.
Upečieme si biskivt. Nasledovne: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame.
Do vyšľahaných žĺtkov postupne striedavo dávame múku a sneh.
Posledný musí ísť sneh.
Zľahka to premiešame. Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Ráno vyberieme šľahačkovú hmotu, kt. sme dali večer do chladničky a dobre na tuho ju vyšľaháme.
Krém potom natrieme na upečený a vychladnutý biskvit a povrch polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme strúhanou čokoládou.
Tortu dáme stuhnúť do chladničky.