Kvetinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na kvietky: 15 dkg cukru, 28 dkg masla, 40 dkg hladkej muky, 4 zltky, 1 prdopec (prasok do peciva)
Na polevu: 2 bielky, 24 dkg cukru, trosku octu - par kvapiek

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptik robim pred vianocami - ale nielen vtedy :). Moj synacik ma velmi rad linecke, ci podobne, aj nenaplnene, a papka to ako keksicky. Tento recept vymyslela moja babka, a vylepsovala ho az do dnesnej podoby. Chcela tak napodobnit akesi kekse, ktore sa kedysi predavali, a potom z pultov zmizli. Neviem, o ktore sa jednalo, no ked sa jej ich po rokoch podarilo kupit, ostala vraj sklamana, jej kvetinky totiz su lepsie :) A tu je postup: Rychly a jednoduchy :)

Vsetky suroviny na kvetinky zmiesame a vymiesame. Ja som z toho mala takuto hrudu.
Potom s vymiesenym cestom sup na dosku, vyvalkat a vykrajovat ziadany tvar. Ja som robila kvietky, vy mozete trebars kolieska, srdiecka... cokolvek mate a paci sa vam.
A sup na plech a potriet polevou - tu som nestihala fotit, no len vyslahate sneh z bielkov s cukrom a par kvapkami octa, potriete vrch kvetinky, a sup do truby - pecu sa kratucko, preto pozor, sledujte, ked im zacnu zlatnut kraje, treba ich vybrat, su hotove. Ja som ani vsetky nepotierala, uz sa mi nechcelo. No na chuti im to neubera :)
Mozte ich zliepat akymkolvek dzemikom, co vam chuti, ja som natierala malinovym a marhulovym... kazdemu podla jeho gusta. Tato foto sa mi podarila urobit v poslednej chvilke, kedykolvek som ich pre vas chcela nafotit, nepodarilo sa, syn ich skor zjedol = aj teraz by sa do nich pustil, no musel cakat, kym aspon raz fotak cvakne. Snad vam zachutia tak, ako jemu :). Dobru chut