Strunky od Zuzicky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
0,50 kg polohrubej muky, 0,25 kg syra - EIDAM, 0,25 kg masla, 1 ks kysla smotana, 2 ks zltka, 1 kocka kvasnic, sol podla potreby - my davame 4 kavove lyzicky, a este zltko na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
postup je napisany pri fotografiach, ak sa vam bude zdat cesto tuhe, staci pridat trosku slahackovej smotany
 |
Nachystame si vsetky ingrediencie |
 |
Zo smotany,trosky cukru a kvasnic urobime kvasok, syr si na jemno postruhame, aj maslo, bude sa nam lahsie miesit cesto. Vsetko spolu zamiesime a vypracujeme cesto,z ktoreho urobime mega valcek a nechame nakysnut |
 |
Valcek pokrajame na 8 rovnakych casti a vytvarujeme bochnicky, ktore nechame nakysnut asi hodinku |
 |
Bochnik rozvalkame a pokrajame na 12 casti...netreba ho valkat velmi na tenko, staci na cca 0,5 mm |
 |
Robime rohlicky, zaciname tou sirsou stranou...Ak by ste chceli, mozete ich krajat aj na viacej casti...budu ako take male slimaciky |
 |
Poukladame ich na dobre vymasteny plech, alebo na papier na pecenie...a potrieme zltkom.z jednej davky je asi 96 kusov |
 |
Pecieme pri 175 stupnoch asi 25 minut...po upeceni este za horuca potreme olejom, aby sa krasne leskli |
 |
No a tu je vysledok...velmi sa hodia k pivku alebo vinku...u nas su velmi oblubene
DOBRU CHUT |