Strunky od Zuzicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,50 kg polohrubej muky, 0,25 kg syra - EIDAM, 0,25 kg masla, 1 ks kysla smotana, 2 ks zltka, 1 kocka kvasnic, sol podla potreby - my davame 4 kavove lyzicky, a este zltko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

postup je napisany pri fotografiach, ak sa vam bude zdat cesto tuhe, staci pridat trosku slahackovej smotany

Nachystame si vsetky ingrediencie
Zo smotany,trosky cukru a kvasnic urobime kvasok, syr si na jemno postruhame, aj maslo, bude sa nam lahsie miesit cesto. Vsetko spolu zamiesime a vypracujeme cesto,z ktoreho urobime mega valcek a nechame nakysnut
Valcek pokrajame na 8 rovnakych casti a vytvarujeme bochnicky, ktore nechame nakysnut asi hodinku
Bochnik rozvalkame a pokrajame na 12 casti...netreba ho valkat velmi na tenko, staci na cca 0,5 mm
Robime rohlicky, zaciname tou sirsou stranou...Ak by ste chceli, mozete ich krajat aj na viacej casti...budu ako take male slimaciky
Poukladame ich na dobre vymasteny plech, alebo na papier na pecenie...a potrieme zltkom.z jednej davky je asi 96 kusov
Pecieme pri 175 stupnoch asi 25 minut...po upeceni este za horuca potreme olejom, aby sa krasne leskli
No a tu je vysledok...velmi sa hodia k pivku alebo vinku...u nas su velmi oblubene DOBRU CHUT