Ražniči



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g bravčové stehno * korenie barbecue * olivový olej * 2 cibule * 3 zelené papriky * 3 žlté papriky * svetlé pivo * kečup

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

mäso nakrájame na väčšie kusy, zalejeme olivovým olejom a prisypeme polovicu korenia barbecue, poriadne premiešame a dáme marinovať - odhadom som ho mala 800 g, nevážila som :(
toto korenie som použila
cibule si nakrájame a rozoberieme
zelené papriky si taktiež nakrájame na väčšie kusy
žlté papriky taktiež
striedavo napichujeme na bambusové tyčinky
druhú polovicu korenia si dáme do misky, pridáme kečup a zalejeme pivom
jednotlivé ražničia necháme na panvičke zatiahnuť a troška opečieme a popritom ich potierame marinádou
už pri posledných kúskoch som zvyšok marinády dala do panvičky a tak doopekala, priliala som k nej vodu
tou som potom zaliala ražniči v pekáči
zapekala som pri 180 st. 50 minút
zemiaky - vegeta, kmín celý, mletý rozmarín, provensálske bylinky
zapečené
a môžeme si pochutnať, ako príloha pečené zemiaky, alebo môže aj ryža