Ražniči

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800 g bravčové stehno * korenie barbecue * olivový olej * 2 cibule * 3 zelené papriky * 3 žlté papriky * svetlé pivo * kečup
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
mäso nakrájame na väčšie kusy, zalejeme olivovým olejom a prisypeme polovicu korenia barbecue, poriadne premiešame a dáme marinovať - odhadom som ho mala 800 g, nevážila som :( |
 |
toto korenie som použila |
 |
cibule si nakrájame a rozoberieme |
 |
zelené papriky si taktiež nakrájame na väčšie kusy |
 |
žlté papriky taktiež |
 |
striedavo napichujeme na bambusové tyčinky |
 |
druhú polovicu korenia si dáme do misky, pridáme kečup a zalejeme pivom |
 |
jednotlivé ražničia necháme na panvičke zatiahnuť a troška opečieme a popritom ich potierame marinádou |
 |
už pri posledných kúskoch som zvyšok marinády dala do panvičky a tak doopekala, priliala som k nej vodu |
 |
tou som potom zaliala ražniči v pekáči |
 |
zapekala som pri 180 st. 50 minút |
 |
zemiaky - vegeta, kmín celý, mletý rozmarín, provensálske bylinky |
 |
zapečené |
 |
a môžeme si pochutnať, ako príloha pečené zemiaky, alebo môže aj ryža |