Medovníčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto je na 4-5 plechov
½ kg hladká múka
13 dkg práškový cukor
3 ks celé vajcia
4 pl medu
1 dkg sódabikarbóna
½ sáčku perníkové korenie
citrónová kôra
POSTUP PŘÍPRAVY
(hneď sa dajú jesť)
Všetko spolu spracujeme a necháme stáť 24 hodín v chlade
Na druhý deň vyvalkáme cesto na ½ cm hrúbku, povykrajujeme tvary a potrieme celým vyšľahaným vajcom. Upečené za horúca potrieme ešte raz s celým vyšľahaným vajcom (budú krásne lesklé a mäkké)
Nečudujte sa, že tam nejde žiadne maslo ani margarín... v tom je totiž fígeľ tohto super cesta :)
Najlepšie je ich skladovať v papierovej krabici vystlanej alobalom, aj z hora zakryť... a dať na chladné miesto... vydržia dlho chutné a mäkké
Dobrú chuť