Medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto je na 4-5 plechov ½ kg hladká múka 13 dkg práškový cukor 3 ks celé vajcia 4 pl medu 1 dkg sódabikarbóna ½ sáčku perníkové korenie citrónová kôra

POSTUP PŘÍPRAVY

(hneď sa dajú jesť)

Všetko spolu spracujeme a necháme stáť 24 hodín v chlade

Na druhý deň vyvalkáme cesto na ½ cm hrúbku, povykrajujeme tvary a potrieme celým vyšľahaným vajcom. Upečené za horúca potrieme ešte raz s celým vyšľahaným vajcom (budú krásne lesklé a mäkké)

Nečudujte sa, že tam nejde žiadne maslo ani margarín... v tom je totiž fígeľ tohto super cesta :)

Najlepšie je ich skladovať v papierovej krabici vystlanej alobalom, aj z hora zakryť... a dať na chladné miesto... vydržia dlho chutné a mäkké

Dobrú chuť