Vlašský šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 0,5 kg zemiakov, menší pohár sterilizovanej mrkvy s hráškom, 30 dkg jemnej salámy, 250 ml majolenky, 1 kyslá smotana, 1 menšia cibuľa, kúsok zeleru, 3-4 menšie sterilizované uhoky, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Zemiaky uvaríme celé aj so šupkou. Kúsok zeleru nakrájame na menšie kocky /nakrájaný je tak za dve hrste/ a uvaríme v 2 dl uhorkovej šťavy do mäkka (len aby nebol rozvarený). |
 |
lepšie je použiť ten veľký zeler, je sladší, nie ten malý |
 |
Salámu pokrájame na menšie pásiky |
 |
majolenku vymiešame s kyslou smotanou |
 |
uvarené zemiaky necháme trošku vychladnúť, ošúpeme, necháme vychladnúť a pretlačíme ako na zemiakový šalát, osolíme, okoreníme - stačí štipka korenia, pridáme nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu, uhorky |
 |
uvarený zeler aj so šťavou, v ktorej sa varil (asi 0,5 dl) |
 |
mrkvu s hráškom |
 |
nakrájanú jemnú salámu, premiešame |
 |
majolenku s kyslou smotanou a poriadne premiešame. |
 |
Ak treba, dochutíme a necháme odstáť aspoň hodinku. Z uvedeného množstva surovín mi vyšlo 1,5 litra šalátu. Tak už len *dobrú chuť* |
 |
.... pre Mariannku (Marijanna) :o))) |